Företagets bakgrund:

Maskinentreprenad verksamheten började på början av 90-talet som lantgårdens bisyssla. Maskinerna var landgårdens traktorer och maskiner, och senare kom med i bilden grävmaskinerna. På lantgården finns det ett stort grus-område, vilket vi har ansökt tillstånd för att ta jord från för att anslutningar är bra till Miehikkälä kyrkoby och till Muurikkala hållet. Ledande tanken var då jordtransport, jordämnen och närtransport av träd.

Området har ännu ikraft tillstånd av grustagning och maskinentreprenad håller vi på med på sidan av alla våra andra sysslor. Lantgården är ännu som skogsgård och åkrarna är uthyrda till lokal odlare.

Maskinentreprenaden utvecklades med tiden till mångentreprenadering. När jag hade gjort en god stund maskinentreprenadering, började det visa sig att det var behov av bostads underhållning, närmaste stugors gårdskarl och mindre bygg- och grönområdearbeten. Det var en naturlig utveckling att breda sin verksamhet till dessa områden.

Jag har spelat med maskiner redan som ung, och därför har tekniken, bekymren och repareringar av söndriga maskiner blivit bekanta till mig. I sidan av fixande av egna maskiner, i min egen hall, började det komma begäran av grannarna att reparera också deras bilar och maskiner. Efter det tillagde vi också bilservice till företaget verksamhet.

Därmed hörs det till företaget:

Maskinentreprenad ->
Väg underhållning både somrarna och vintrarna. Vägsladdning, formgivning av vägarna, grusning och vägbyggande. Byggplatsernas grundarbeten, och jordprodukter. Försäljning av jordprodukter, grus, berg kross och mull. Snöarbeten och sandning.

Fastighetsservice -> Små byggande, grönområdens byggande, fastighetsservice och underhålltjänster:
Takarbeten, snöfällning, mindre vvs-service och repareringar, ute målande och inne remonten. Stugornas karlmans tjänster: Försäljning och leverans av ved, tillverkning av ved av kundens egna träd, trädfällning, lyftande och sänkande av bryggor, “varma stugan” tjänsten dvs. uppvärmning av stugan och annan förberedning av stugan att man kan komma rakt till färdiga fritidsplatsen. Krattning av gården och gräsklippning.

Bilservice -> Bilar, traktorer, lastbilar och små maskiner. Reparering och service av alla märken.

Företaget sysselsätter en serviceman som full tidsarbetare, och tillfälligt har det varit t.o.m. 5 personer samtidigt och arbeta hos oss.
Företaget börjar redan av sin egen del ha arbetaren, när äldsta barnen har kommit med till verksamheten.

Företagets kommande utmaningar kommer att vara byggande av en större servicehall och utvecklingen av reparationsverkstaden.
Det har räckt med kunder nära och långt ifrån, närmaste Södra-Karelens och Kymmenedalens områden. Kunderna är från privata och allmänna sektorn (staten och kommunerna) samt stora internationella företagens institutioner.

Företaget är kapabelt att erbjuda tjänster också på främmande språk som t.ex. Svenska, Engelska, Tyska och Ryska. Närheten av Vaalimaa gränsövergångsplats skapar förutsättningen att erbjuda tjänster till kunderna internationellt. Företagsverksamheten blir då mångsidigt och krävande vilket man i nuförtiden i samhälle bör kunna svara till.

Vårt företags mål är att bjuda till er som kund mångsidiga tjänster med yrkeskunskap, erfarenhet och kvalité som man kan lita på.

Ta kontakt, eller kom och hälsa på oss så att vi kan erbjuda bäst lämpande tjänster till er.


Hälsningar Mångentreprenör,
RIKU JOKIMIES/+358 400 172 580
email: riku (at) jokimies.fi

 

Media Ahonen 2011